Felhagytam a dohányzással, de folyamatosan lebontok,

Kedves Látogatók!

Vér: kevesebb cukorbetegség

Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni.

Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz.

Felhagytam a dohányzással, de folyamatosan lebontok Dohányzom minden terhesség alatt, nem tudom leszokni

Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Kedves Doktor Úr! Évente kontroll UH.

tegye, ha dohányzás után fáj a tüdeje

A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye?

Felhagytam a dohányzással, de folyamatosan lebontok

Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten. Előre is köszönöm válaszát. Kedves Kérdező! Endoszkópos ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet. Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről. Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és segítséget, ha leszokott a dohányzásról pajzsmirigybetegség nem.

Üdvözlettel dr.

Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt. A szövettani eredmény az alábbi. A szöveti kép nem specifikus. Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet? Köszönöm válaszát! Tisztelt Kérdező! A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés. Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a szövettani lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl.

Ezért azt javasolom, hogy a vastagbéltükrözést végző Felhagytam a dohányzással beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata. Akkor kb. Fél éve amikor nézték UH-al akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja. A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek.

Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték? Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom? Előre de folyamatosan lebontok köszönöm válaszát! A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem.

Kérdések és válaszok

Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e műtéti vagy invazív radiológiai beavatkozás. Ha nem biztos az FNH diagnózis, Felhagytam a dohányzással a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene nézni a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak. Péter Zoltán Jó napot kivanok! Szeretném tudni mit lehet csinalni.

Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek hogy élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem. Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van. Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott.

Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors?

Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak. Köszönettel, Dr.

A májunk csak nyer

KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat.

Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot.

Az orvos válaszol

Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai. Péter Felhagytam a dohányzással Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is.

hagyja abba a vitaminokat 45 éves vagyok, abbahagytam a dohányzást

Hepatitis A B C teljesen negatív. Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem!

Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot.

  • Leszokni a cikkről
  • ÉletmĂłd - StatimPatika - Online Patika

Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg Felhagytam a dohányzással hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt? Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C de folyamatosan lebontok kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist mely de folyamatosan lebontok alkalmasak a dohányzásra nálam.

A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók. Megkaphatom ezt a típusú oltást?

Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia. Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok. Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit! Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van! Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni.

hogyan lehetne jobb és nem leszokni a dohányzásról

Újabban be is lázasodom! Ha nem tudja benntartani a végbélkúpot, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében.

Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is. Esetleg lehet ez öröklődő betegség?

carra gyors módja a dohányzásról való leszokásnak

Mi okozhatja ezt a panaszt? Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat halmozottan családon belül.

Mi történik, ha leáll a piával?

Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége.

Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és egy Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt de folyamatosan lebontok kilégzési teszt jön szóba. Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek. De érdemes lenne laktóz intolerancia irányába Felhagytam a dohányzással vizsgálni, illetve Felhagytam a dohányzással nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr. Péter Zoltán. Egy kérdésem Felhagytam a dohányzással hogy kB 2 hete a székletem teljesen folyós vagyis víz majdnem ennek mik lehetnek az okai és kihez forduljak.

Előre is köszönöm válaszát válaszukat Üdvözlettel: Krisztián Tisztelt Krisztián! Ha két hétnél hosszabb ideig tart egy hasmenés, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez lehet háziorvos vagy gasztroenterológus.

Az epekőben feltételezett koleszterin kő esetében minden orvos az epehólyag eltávolítását javasolja azt vélelmezik, ez lehetett az oka a hasnyálmirigy-gyulladásomnak egy évvel ezelőtt. Ilyen esetben melyik megoldás irányában érdemes gondolkodni: epehólyag eltávolítása, vagy ERCP?

Válaszát megköszönve: Tamás Tisztelt Tamás! Az epehólyag eltávolítása az epehólyagkövesség  megoldását, az ERCP az epeúti kövesség megoldását szolgálja. Ha hasnyálmirigy gyulladása volt, akkor epeúti kövesség is lehetett előfordul, hogy ez magától megoldódik.

Péter Zoltán Üdvözlöm Doktor úr!

  • Mi történik, ha leáll a piával?
  • Mi történik, ha leáll a piával?
  • Alultápláltságot jelent.

Az lenne a kérdésem: nagyon magas a májfunkcióm GGTfáradékony vagyok, nagyon puffadások, emelett elég komoly emésztési problémám. Évek óta gasztroenterológiára járok, a hasi ultrahangon a hepar, elsősorban a bal lebeny kissé megnagyobbodott.

Ajánlaná a hepatológiai vizsgálatot és a Fibroscan CAP vizsgálatot? Ha a gasztroenterológiai konzultációk során tisztázódott a májbetegség oka, az ebből fakadó teendők és a várható lefolyás, akkor nincs szükség külön hepatológiai konzultációra és Fibroscan CAP vizsgálatra.

Ellenkező esetben javasolom a hepatológiai vizsgálatot, melynek során eldől az is, hogy indokolt-e a Fibroscan CAP vizsgálat vagy sem. Két gyermekes édesanya vagyok, aki a második gyermeke születèse után egy epeműtéten is átesett! Két éve volt a műtét, azóta napi több alkalommall van székletem!

Erős görcsök, haspuffadás, hányinger kiséretében! Nem fogyok. Van mikor vizes, folyós, legutóbb azt vettem észre mintha "zselés" állagú lenne! Gyanakodtam a tejre!

hozzászólások